Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Szentpétervár

Szentpétervár közlekedés

Szentpétervár, Oroszország, Közlekedés

Közlekedés

Szentpétervár, Oroszország, Közlekedés

Légi közlekedés
A nemzetközi járatok a Pulkovo 2 reptérre érkeznek, ami egy meglehetősen egyszerű szolgáltatásokat nyújtó, kis területű, de szépen felújított repülőtér.
Szentpétervár másik repülőtere a Pulkovo 1 csak belföldi járatokat indít és fogad. Mindkét repülőtér a belvárostól 17 km-re délre található.
A Pulkovo 2 reptérről a 13-as busszal juthatunk el a Moszkovszkaja metróállomásra.

Tömegközlekedés
A villamosok, buszok és trolik általában reggel 5.30 körül indulnak. Napközben viszonylag sűrűn, éjjel 11 után ritkán járnak és éjfél körül állnak le. Csak néhány busz menetrendjét találhatjuk meg a megállókban. 
Az út hosszától független egységes alapdíjat kell fizetni minden tömegközlekedési eszközön.

Vonat
Nyugat-Európából a Varsói, Vityebszki vagy Balti pályaudvarra érkeznek a vonatok, Moszkvából pedig a Moszkvai pályaudvarra. 

Metró
A metrót elsősorban az előváros és a belváros között ingázók használják. A biztonságos metrójáratok rendszeresen közlekednek éjfél utánig. Az állomások neveit csak cirill betűkkel írták ki, de a négy vonalból álló hálózat viszonylag könnyen áttekinthető.
A belvárostól távolabb elhelyezkedő szállodák és a repülőterek is metróval közelíthetők meg a leggyorsabban. Munkaidőben pár percenként, késő éjjel öt percenként közlekednek a szerelvények.
A legegyszerűbb metró jegy a zseton, amit csak metróállomásokon lehet kapni. Az állomásokon feltölthető mágneskártyák is kaphatók. 

Villamos
A kevésbé zsúfolt villamosokról Szentpétervár legszebb részeit tekinthetjük meg. A villamosmegállókat a sínek fölé kifüggesztett piros-fehér színű táblák jelzik. 

Busz
A buszjáratok kb. 20 percenként közlekednek. A megállókat sárga-fehér színű tábla jelzi A-betűvel. 
Számos járaton k-betűvel jelölt kereskedelmi járatok és minibuszok közlekednek. Ezeken a járatokon a viteldíj a normál árnál 50%-al magasabb. Ezeket a buszokat az utcán is leinthetjük. 

Trolibusz
A trolik a Nyevszkij proszpekten közlekednek. Sok megállójuk van a belvárosban és fontos útvonalon haladnak, de gyakran túlzsúfoltak. A trolimegállókat kék-fehér tábla jelzi. 

Hajó
Sokféle hajóút indul a Nyevszkij proszpekt mentén elhelyezkedő hidaktól. A hajóutak során többet láthatunk a városból. Minden hajóút érinti a Fontanka folyót, a Mojkát és a Gribojedov csatornát. A sétahajózási idény kezdetét és végét az időjárás határozza meg. A legtöbb járat május közepétől szeptember végéig naponta közlekedik. 

Taxi
A szentpétervári hivatalos, sárga taxikat a magántársaságok sokféle színű autói váltják fel. A helyiek közül sokan az olcsóbb csasztnyikot választják, ami a stoppolást, egy autó leintését jelenti. 
A magántaxik sofőrjeivel általában a beszálláskor meg kell állapodni a viteldíjban, amely viszonylag olcsó.
A szállodák, éttermek előtt várakozó taxik magas árat kérnek, ha tehetjük kerüljük el őket.

Autóbérlés
Oroszországban nem egyszerű autót bérelni. Személyautót és minibuszt sokszor csak az adott cég sofőrjével együtt bérelhetünk. A Hertznél és a Europcarnál sofőr nélkül is bérelhetünk autót, de az árak sokkal magasabbak, mint Európában. 

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!